Departamentul de curent slab

1. Avertizare la incendiu:

Sistemele de avertizare la incendiu se numără printre cele mai importante sisteme de securitate, indiferent de tipul clădirii: case particulare, apartamente, birouri, spitale, hoteluri, magazine etc…

2. Sistem de Adresare Publica

In clădiri cu multe persoane, săli agglomerate ( spitale, hoteluri, închisori,… ) sunt folosite prioritar, pentru ghidarea evacuării oamenilor în caz de incendiu. Difuzoarele montate in tavanele de la coridoare și săli, camera sunt conectate la un amplificator cu mai multe canale. Amplificatorul poate să aibă mai multe surse audio : microfoane, memorie prin USB, text preînregistrat, s.o… Se folosesc și pentru muzică ambientală, în diferite zone din clădiri.

În caz de incendiu, primește un semnal de la stația de incendiu, automat se oprește muzica și la un volum ridicat începe să relateze ghidul de evacuare.

3. Control acces

Este un sistem de securitatea care blochează accesul persoanelor neautorizate în diferite locuri. Pe baza unui cod alphanumeric, card RF, amprentă poate fi programat lista persoanelor autorizate în sistem.

4. Sistem de avertizare la efracție

Sistemul poate fi unul interior sau exterior cu sezor de detectare a mișcării.

+Alarma de incendiu, de inundatie, gaz metan, monoxid de carbon se poate integra in sistemul de alarma

5. Sistemul CCTV – Camere video

Sistemul CCTV face parte din sistemul de securitate. Poate fi personalizat în funcție de nevoile beneficiarului, de exemplu poate fi programat pentru recunoașterea facială, numărului de înmatriculare a mașinii.

Camerele digitale (IP) sunt mai performante, pot fi utilizate și în rețele. Există și camere video echipate cu microfon și difuzor, pentru a facilita dialogul cu hoții.